Autovisie
Autovisie Nieuws 8 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

That ’90s show: speciale Ford Mustang draagt Aussie-pak

De jaren negentig zijn terug! Kijk maar naar de uitdossing van deze Ford Mustang Neiman Marcus Edition. Want zeg nou zelf, die striping komt toch rechtstreeks van een Aussie-trainingspak…

In de Verenigde Staten is het een eindejaarstraditie. Het luxewarenhuis Neiman Marcus komt met een exclusieve catalogus met daarin allerlei zeldzame en vaak peperdure hebbedingen. En daar hoort steevast een auto bij die door de fabrikant speciaal voor het boekwerk is samengesteld.

Vorig jaar bood Maserati een speciale editie van de Ghibli aan en in de jaren daarvoor was het de beurt aan Aston Martin (met de Vanquish Volante), McLaren (met de 12C Spider) en Ferrari (met de FF). Dit jaar is Ford losgegaan op een Mustang GT Convertible. En het merk heeft zich er niet gemakkelijk van afgemaakt.

“Onder de kap steekt de bekende 5,0 liter V8 zijn handen uit de mouwen”

Onder de motorkap steekt de bekende 5,0 liter V8 van de Mustang GT zijn handen uit de mouwen. Daarbij valt op zijn armen een stuk dikker zijn geworden, want in plaats van 421 pk aan spierballen heeft hij er nu 710 pk. Die gaan via een handgeschakelde zesbak naar alle vier wielen en sleuren de Mustang in 3,5 seconden naar 100 km/h en door naar een top van 314 km/h.

De Neiman Marcus Edition is leverbaar als coupé en cabriolet en is uitgevoerd in een weinig chique kleurenschema. Daarbij krijgt hij 20 inch lichtmetaal mee, een sportuitlaat en de nodige koolstofvezelaccenten. Er worden niet meer dan honderd stuks van de bijzondere Mustang gemaakt, dus die zullen binnen no time uitverkocht. Zeker omdat de prijs van 84.212 euro nog best meevalt. En dan krijg je er ook nog een driedaagse racecursus bij.

https://www.youtube.com/watch?v=kDOEW8RWzDQ

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.