Autovisie
Autovisie Nieuws 25 mei 2017
Leestijd: 2 minuten

Spektakelstuk van BMW op Villa d’Este, de Concept 8 Series

BMW grijpt het Concorso d’Eleganza Villa d’Este opnieuw aan om een designstudie te presenteren. In tegenstelling tot fraaie modellen van voorafgaande jaren gaan we de Concept 8 Series ook daadwerkelijk terugzien in het verkeer.

BMW 8 Series Concept - Autovisie.nl

De BMW Concept 8 Series is namelijk een voorbode op de gelijknamige 8 Serie die we in 2018 op de markt kunnen verwachten. Volgens BMW markeert de lancering van het model de start van een heus modellenoffensief in de topklasse. Sterker nog, de 8 Serie moet de vaandeldrager van het merk worden als het om luxe gaat.

Clean

Het studiemodel oogt een stuk agressiever en compacter dan de huidige 6 Serie, het model waarvan de 8 Serie in feite de opvolger is, zonder dat er een lijn teveel getekend is. Met name de flanken van de auto zijn opvallend clean, afgezien van de forse luchtuitlaten achter de wielkasten. Driekwart van achteren komt de 8 Series Concept vooral erg voornaam over.

Als we BMW moeten geloven wordt de 8 Serie een “messcherp sturende volbloed rijmachine,” een die bovendien “de nieuwe maatstaf” in zijn klasse zal zijn.

Wat de motorisering betreft, BMW heeft onlangs een groot aantal typenamen gedeponeerd. De negen stuks die door het merk zijn vastgelegd laten niet alleen ruimte voor de gebruikelijke zes- en achtcilinder motoren, maar ook voor modellen met een viercilinder en voor een klapstuk met een twaalfpitter onder de kap.

LEES OOK: BMW 8 Series Concept - Autovisie.nl

Hergebruik

De vorige 8 Serie, binnenshuis ook wel bekend als de E31, werd in 1999 met pensioen gestuurd. Sinds 2003 neemt de 6 Serie de honneurs waar in het luxe segment. BMW is echter van plan het getal 6 te gaan gebruiken voor de opvolger van de 5 GT.

De nieuwe 8 Serie komt er, net als de huidige 6 Serie, als Coupé en Cabriolet. Als de ontwikkeling van het vorige 6 Serie gamma enige indicatie is, kan de komst van een vierdeurs coupé niet uitgesloten worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.