Autovisie
Autovisie Nieuws 10 apr 2017

Speciale Aston Martin Vanquish S eert Red Arrows

Ze vormen het hoogtepunt van menig vliegshow, de Britse Red Arrows. Aston Martin komt nu met een speciale Vanquish S die het bijzondere stuntteam van de Britse luchtmacht eert: de Aston Martin Vanquish S Red Arrows.

Aston Martin Vanquish S Red Arrows - Autovisie.nl

Red Arrows

Het is alweer de derde speciale editie van Aston Martin die op luchtvaart gebaseerd is. Eerder waren er de Vantage S Blades Edition en de V12 Vantage S Spitfire 80. Nu heeft Q, de personaliseringsafdeling van Aston Martin, tien exemplaren van de Vanquish S onder handen genomen. De auto’s zijn uitgevoerd in de herkenbare rode kleur, die ook op de Hawk straaljagers van de Red Arrows zit. Vandaar de naam ook. Het dak is gemaakt van blank carbon, waar subtiel een patroon in is aangebracht. Q heeft verder de randen wit gemaakt, wat volgens de designafdeling aan de witte rook van de vliegtuigen moet doen denken. De bodykit is voorzien van een blauwe tint. Om het af te maken zit op de hoeken van de voorspoiler de Britse vlag.

Flightsuit

Groen voert de boventoon in het interieur. De kleur lijkt nog het meest op die van een ‘flightsuit’ dat de piloten dragen. Op meerdere plekken komen de vliegtuigen terug. Zo staat in de hoofdsteunen het logo van de Red Arrows (negen vliegtuigen in formatie), maar ook in de deurbekleding zijn de vliegtuigen te zien. Op de dorpels staan ze opnieuw en ook op de hoedenplank is een speciale formatie gemaakt. Overigens kunnen er geen achterpassagiers in de auto. De achterbank biedt nu plaats aan twee speciale rode helmen die bij de auto horen. Alle auto’s zijn voorzien van het stuur uit de bijzondere Aston Martin One-77, het gelimiteerde topmodel van een aantal jaren geleden.

Tien

Er worden tien exemplaren gebouwd van de Aston Martin Vanquish S Red Arrows en elk exemplaar wordt gesigneerd door een piloot van het Britse stuntteam. Van de tien auto’s worden er overigens maar negen verkocht aan klanten.  Het laatste exemplaar gaat naar het RAF Benevolent Fund, een fonds dat leden van de RAF – zowel actief als inactief – en hun families ondersteunt. Om het compleet te maken wordt bij elke auto een schaalmodel in 1:18 bijgeleverd, net als een schaalmodel van de Hawk, het vliegtuig van de Red Arrows.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.