Autovisie
Autovisie Nieuws 22 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

Special delivery: Vijf bizarre en bijzondere bestelbussen

Domino’s Pizza onthulde vandaag de DXP, een speciaal voor het bezorgen van pizza’s ontwikkelde auto. Het voertuig kan maximaal tachtig pizza’s in alle warmte naar hongerige klanten brengen en is een opmerkelijke verschijning. Hoewel, het altijd nog gekker of excentrieker. 

Heinz Comet

Zijn naam zegt het eigenlijk al: deze eivormige bestelwagen uit 1938 was bedoeld om ketchup te vervoeren. Het vreemde apparaat werd ontwikkeld in opdracht van Rust Heinz, erfgenaam van Henry John Heinz, maar is nooit verder gekomen dan het prototypestadium.

Porsche 356 ‘The Kruezer’

Je zou zo denken dat deze 356 af fabriek in deze gedaante is geleverd, want de Porsche kan zijn ‘breadvan’-achtige uiterlijk prima hebben. ‘The Kruezer’, zoals de wagen wordt genoemd, is gebouwd door de Amerikaan John Dixon, eigenaar van het Porsche-museum Taj Ma Garaj in Dayton, Ohio.

PAT 1

PAT 1

Wie ooit de Britse kinderserie Postman Pat heeft gezien, zal dit rode postwagentje herkennen. De body van deze kleine racer komt van zo’n automaat die je soms voor een winkel ziet staan en die na inworp van een muntje gaat schommelen. Onderhuids zit een zelfgemaakt chassis met een 500 cc motorfietsmotor.

International Rat Rod Panel Van

Nee, dit is geen wrak, maar een klassieke International-bestelbus die is omgetoverd tot ‘rat rod’. Dat betekent dat zijn makers hem met opzet een roestig en verwaarloosd uiterlijk hebben gegeven. Onderhuids is de techniek kerngezond. Tenminste, daar gaan we vanuit.

UPS Vlammentruck

Als de brandweer zal deze Morgan Olson-truck er niet mee gaan, maar zijn vlammen geven het UPS-bus in ieder geval wel wat meer ‘street cred’. Überholprestige heeft hij daarentegen niet nodig, want het dieselgevaarte accelereert nog geen deuk in een pakje boter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.