Autovisie
Autovisie Nieuws 4 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Sono Motors Sion: dit is het definitieve design

Ken je Sono Motors nog? De Duitse firma werkt aan een zeer betaalbare MPV-achtige elektrische auto met bodypanelen waarin zonnepanelen zijn verwerkt. Het design van die Sono – zoals het voertuig heet – is nu definitief.

250 kilometer range

Het verschil ten opzichte van het testvoertuig is best groot. Sono Motors heeft duidelijk voor een simpeler design gekozen. Aan het aandrijfconcept is niets gewijzigd. De elektrische Sono Motors Sion is dus uitgerust met een 35 kWh lithium-ion accupakket en een 120 kW en 290 Nm sterke elektromotor, goed voor een topsnelheid van 140 km/h. Volgens Sono Motors leveren de zonnepanelen – die in de bodypanelen zijn verwerkt – op een zonnige dag 34 kilometer extra range op. Op een volle acculading moet de Sion tot 250 kilometer kunnen rijden.

Opladen

Opladen kan op diverse manieren, aan een stopcontact thuis, aan een laadpaal (oplaadtijd 3,5 uur) of aan een snellader (30 minuten laden voor 80 procent lading). Daarnaast kan de Sion van  Sono Motors ook energie kan leveren aan een andere Sion of aan huishoudelijke apparaten. Het geremde trekgewicht van de Sion komt uit op 750 kilogram. De bagageruimte is 650 liter groot. Klap je de achterbank neer, dan ontstaat er zelfs 1.250 liter aan bagageruimte.

De vanafprijs

De vanafprijs van de Sion bedraagt 25.500 euro, gebaseerd op een basisvoertuigprijs van 16.000 euro en een accuprijs van 9.500 euro. Het Duitse bedrijf heeft al dik 9.400 orders mogen ontvangen. Naar verwachting start de levering eind 2019 of begin 2020.

Rij-impressie Sono Motors Sion

Autovisie reed eerder met een prototype van de Sono Motors Sion. Bekijk de video hieronder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.