Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 4 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Jaguar I-Pace is Auto van het Jaar 2019!

Bijzondere Auto van het Jaar-verkiezing dit jaar. De Alpine A110 en Jaguar I-Pace eindigden op een gedeelde eerste plaats met 250 punten elk. Uiteindelijk ging de Britse elektro-SUV er met de winst vandoor omdat hij door de meeste juryleden op plek één werd gezet.

jaguar_i-pace

De Jaguar I-Pace mag zich dus Auto van het Jaar 2019 noemen. Hij kreeg van 18 juryleden de meeste punten, de Alpine van 16 juryleden. Daarmee eindigt de Franse sportwagen op plaats twee, met daarachter de Kia Ceed (247 punten), Ford Focus (235 punten), Citroën C5 Aircross (210 punten) en op grote achterstand de Peugeot 508 en Mercedes-Benz A-Klasse.

Close finish

“Zo’n close finish is nog nooit vertoond”, zegt Jaco Bijlsma, Autovisie-hoofdredacteur en Auto van het Jaar-jurylid. “Het laat mooi zien hoe competitief en divers de Auto van het Jaar-verkiezing is. Wat mij betreft zijn zowel de Alpine A110 als de Jaguar I-Pace de titel waard.”

Jaguar nog nooit winnaar

Jaguar heeft nog nooit de Auto van het Jaar-verkiezing gewonnen. In 2002 eindigde de X-Type als zesde en in 2016 was de XE goed voor een vijfde plaats. De I-Pace is niet de eerste EV die er met de eer vandoor gaat. In 2011 werd de Nissan Leaf gekozen tot Auto van het Jaar.

Initiatief van Autovisie

De verkiezing werd in 1964 voor het eerst gehouden, op initiatief van onder meer Autovisie. Toen won de Rover 2000. Fiat heeft door de jaren heen de meeste titels binnengesleept (9 stuks), op de voet gevolgd door Renault (6 stuks), Ford, Opel en Peugeot (allemaal 5 stuks).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.