Coen Grutters
Coen Grutters Nieuws 28 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Smart geeft een sneakpreview van zijn compleet nieuwe model

Na de Smart #1 komt uiteraard de Smart… #3? De autofabrikant slaat nummer twee over en komt direct met de Smart #3. Het model wordt binnenkort onthuld, maar komt nu al met een sneakpreview.

Met de Smart #1, waar collega Peter Hilhorst eerder al mee reed, maakte de fabrikant al duidelijk het over een andere boeg te gooien. Het ultra compacte autootje is verleden tijd. Sinds de Chinese autobouwer Geely aan boord stapte, waait er frisse wind door het Duitse hoofdkantoor.

De Smart #3

In de #1 vind je volledig elektrische techniek uit China. Deze eerste Smart sinds de rebranding is overigens ook de allereerste SUV van het merk. Op die voet gaat de fabrikant ook met de #3 door. Dit model krijgt wederom een elektrische aandrijflijn en als we kijken naar de schetsen van de gloednieuwe wagen, dan zien we ook daar weer een hoge carrosserievorm.

Smart #3
(Afbeelding: Smart)

De consument wil nou eenmaal crossovers en SUV’s. Vraag dat maar aan Renault, het merk heeft de banden met zijn verleden gebroken. De zesde generatie van de Espace die vandaag verscheen is namelijk géén MPV meer, maar een SUV. Minder onderscheidend dus, net als de nieuwe Smart-modellen.

Dwars parkeren met een uniek ogend autootje zit er met de huidige modellen van het merk niet meer in. De Smart #3 wordt een aanvulling op de Smart #1 en wordt – op basis van deze schetsen – een coupévariant van het ‘eerste’ model.

Onthulling

Het persbericht bij deze tekeningen verklapt dat de achterlichten niet alleen over de gehele breedte van de achterkant lopen, maar ook dat ze gepixelde elementen zullen bevatten, zoals we dat ook al zagen bij de nieuwe generatie Hyundai Kona.

Veel meer informatie wil de autobouwer op dit moment nog niet prijsgeven. Daarvoor moeten we wachten tot 18 april van dit jaar. Dan wordt op de autoshow van Shanghai namelijk het doek van de gloednieuwe Smart #3 getrokken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.