Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 28 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Smart Forease Concept grijpt terug op Crossblade

Smart brengt eigenlijk al zeventien jaar lang dezelfde soort studiemodellen uit. De Crossblade (2001) had geen dak en nauwelijks een voorruit, de Forspeed (2011) ook niet en deze nieuwe Forease Concept eveneens niet.

smart_forease_58_063a02b9087305b2

Wat we zien is dus het bekende recept. De Smart Forease Concept is gebaseerd op een bestaand model (de volledig elektrische Fortwo Cabrio EQ), maar mist een dak, heeft een lagere voorruit en twee ‘rolbeugels’ achter de stoelen. Geinig detail: in het interieur zijn de twee luchtroosters bovenop de middenconsole omgetoverd tot displays. Want, zo schrijft Smart, meer frisse lucht hebben de inzittenden immers niet nodig.

Alleen nog maar EV’s

Smart onthult de Forease Concept op de autoshow van Parijs, die van 4 tot en met 14 oktober wordt gehouden. Het studiemodel viert niet alleen twintig jaar Smart, maar moet ook de elektrische ambities van het merk kracht bijzetten. In de Verenigde Staten, Canada en Noorwegen verkoopt Smart alleen nog maar EV’s. Dat gaat de fabrikant vanaf 2020 ook in heel Europa doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.