Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 18 jul 2016
Leestijd: 2 minuten

Slechts ‘één of twee’ exemplaren van Ford GT naar Nederland

De inschrijvingen voor de eerste exemplaren van de Ford GT zijn al gesloten. Meer dan tien Nederlanders willen ‘m graag hebben, maar we mogen al blij zijn als er één naar ons land komt.

Ford GT

Ford GT

De interesse in de nieuwe supercar van het Amerikaanse merk is op z’n zachtst gezegd overweldigend. Mondiaal zijn er maar liefst 6.506 potentiële kopers, nadat de inschrijving al even gesloten is. En dat terwijl er de eerste twee jaar slechts 500 exemplaren worden gebouwd. Over de productie daarna spreekt Ford nog niet.

Alle geïnteresseerden worden nu gescreend. Belangrijk daarbij is of iemand al veel andere Fords heeft, of hij (of zij) voornemens is om veel met de GT te rijden en in hoeverre de eigenaar ermee in de openbaarheid wil treden. De GT geldt als ‘halo-model’ immers als een belangrijk visitekaartje voor Ford.

ford-gt-3

Nederland

Volgens de Nederlandse importeur zijn er ‘tussen de tien en twintig’ gegadigden uit ons land die zich hebben ingetekend op een Ford GT. Veel daarvan zullen in eerst instantie met lege handen komen te staan: volgens de woordvoerder mogen we al blij zijn als er ‘één of twee’ exemplaren naar ons land komen. De vanafprijs is 537.000 euro, inclusief belastingen.

LEES OOK: DEZE VRAGEN MOETEN POTENTIËLE FORD GT-KOPERS BEANTWOORDEN

In België alleen al is de Ford GT overigens nog populairder, zoals elke sportieve Ford: de vorige generatie Focus RS werd daar twintig keer meer verkocht dan in Nederland en ook de Mustang doet het daar een stuk beter. De vraag in Frankrijk, Duitsland en vooral Groot-Brittanië is naar schatting nog veel groter, om nog maar te zwijgen over de Amerikaanse markt en die in het Midden-Oosten.

Ford GT

Contact

Wie in aanmerking komt voor een GT, houdt contact over zijn of haar auto via een relatiemanager op het Ford-hoofdkantoor in Dearborn. De dealer zorgt slechts voor de aflevering. Daarbij komt dat nog geen van de potentiële kopers met de Ford GT heeft kunnen rijden. Pas eind dit jaar zal er duidelijkheid zijn over mogelijkheden om in een rondreizende demonstratieauto te rijden.

Van de vorige Ford GT, die in 2005 op de markt verscheen, kwam slechts 1 van de 101 exemplaren voor de Europese markt naar Nederland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.