Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 17 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Skoda voert productie Karoq verder op

Mede dankzij de Kodiaq en de iets kleinere, eind vorig jaar gelanceerde Karoq wist Skoda over 2017 een nieuw verkooprecord neer te zetten. Maar het succes kent ook een keerzijde.

Door de enorme vraag naar de Kodiaq heeft Skoda afgelopen jaar niet aan de gehele vraag kunnen voldoen en ontstonden enorme wachtrijen voor de grote vijf- tot zevenzits SUV. En halverwege het jaar nam Skoda ook de Karoq in productie, die in dezelfde fabriek als de Kodiaq wordt gemaakt. Geen goed begin voor de marktintroductie van een nieuw model.

Skoda Karoq 2017 - Autovisie.nl

Vandaar dat de Tsjechische autobouwer per direct een deel van de productie van de eind vorig jaar in Nederland geïntroduceerde Karoq in de fabriek te Mladá Boleslav heeft ondergebracht. Door de spreiding over de faciliteit in Mladá Boleslav en Kvasiny hoopt de autobouwer flexibeler op de vraag naar de twee SUV’s te kunnen inspelen en de levertijd onder controle te houden. Overigens maakt Skoda nog een derde SUV in de fabriek. Voor Seat vervaardigt de Tsjechische zuster de eveneens succesvolle Ateca.

SUV-FAMILIE

De fabrikant geeft aan dat de Kodiaq en Karoq niet de enige SUV’s van het merk zullen zijn. Voordat de Tsjechen gaan investeren in elektrische modellen wordt het SUV-gamma verder uitgebreid.

RECORDVERKOOP

Skoda wist vorig jaar wereldwijd 1.200.500 miljoen voertuigen te bouwen. Daarmee zette het merk voor de vierde maal op rij een productie-aantal van meer dan een miljoen stuks neer. In vergelijking met 2016 lag de afzet 6,6% hoger.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.