Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 27 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Skoda Vision RS brengt vegan sportiviteit naar Parijs

Deze Skoda Vision RS, maar dan een stuk saaier… Dat wordt in de nabije toekomst de opvolger van de Rapid Spaceback. Ook gaat Skoda wat meer inzetten op zijn sportieve RS-label, want naast deze Vision RS is op de autoshow van Parijs ook de Kodiaq RS te zien.

1920_vision-rs-sketch-exterior-01

De Vision RS is een plug-in hybride. Hij combineert een 150 pk sterke 1,5 liter turbomotor met een 102 pk leverende elektromotor voor een gecombineerd vermogen van 245 pk. Daarmee gaat de hete hatchback in 7,1 seconden van stilstand naar 100 km/h. Zijn CO2-uitstoot zou op 33 g/km liggen, mede dankzij een elektrische actieradius van 70 kilometer. De 13 kWh lithium-ion batterij van de Vision RS is in 2,5 uur op te laden.

Kristalachtige lak

Volgens Skoda is de Vision RS voorzien van een kristalachtige lak die de auto een subtiele blauwe gloed geeft (uiteraard niet te zien op bijgevoegde tekeningen). Daarbij zouden er organische componenten in de lak zitten die warmte reflecteren en zo het interieur koeler houden. Het exterieur is verder aangekleed met een groot aantal koolstofvezel details.

Veganistisch

Skoda beweert dat de Vision RS veganistisch is. Waarmee het merk wil zeggen dat er geen dierlijke producten in de auto zijn gebruikt. De stoelen zijn bijvoorbeeld bekleed met Alcantara en iets dat Skoda carbon textiel noemt (gemaakt van recycled polyester). De vloermatten zijn van Pinatex, waarin onder meer bladvezels van de ananasplant zijn verwerkt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.