Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 23 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Skoda Kodiaq RS maakt zich op voor showdebuut

De eerste SUV van Skoda met het RS-benaming is een feit. De Tsjechen presenteren aan de vooravond van de Autosalon van Parijs de Kodiaq RS.

180823-ready-for-its-world-premiere-the-skoda-kodiaq-rs-1

Skoda neemt alvast een voorproefje op het publiekelijke debuut van de snelle SUV door twee wazige foto’s van de Kodiaq RS de wereld in te sturen. Op de plaatjes is niets te zien dan afwijkend is van de standaarduitvoeringen van de grote SUV. Gelukkig geeft de fabrikant al wel enkele details vrij.

 

Rood logo

Dat de Kodiaq RS de snelste en meest sportieve telg van de Kodiaq-familie wordt, mag duidelijk zijn aangezien het model Skoda’s meest prestigieuze sportlabel draagt. De aanduiding RS, wat staat voor Rally Sport, betekent in het geval van de Kodiaq RS in ieder geval een sportonderstel met elektronisch instelbare schokdempers, een aangepaste besturing en een dynamische aankleding in de vorm van gerestylede bumpers en de grootste lichtmetalen wielen. De carrosserie wordt verder aangekleed met een nieuw RS-wapen, dat nu voorzien is van een rode kleur.

 

2.0 biturbodieselmotor

Op motorisch vlak krijgt de Kodiaq RS de sterkste 2,0 liter dieselmotor van het moment onder de kap. Het blok beschikt over twee turbo’s, waarmee de Kodiaq RS de enige Skoda wordt met een oliegestookte biturbokrachtbron. Uit de zelfontbrander halen de techneuten 239 pk en een koppel van 500 Nm, een forse winst ten opzichte van de sterkste dieselmotor in het model momenteel. De Kodiaq komt tot de komst van de RS niet boven de 200 pk. Met het blok voorin zal de SUV de sprint 0-100 km/h in iets meer dan acht tellen afleggen. De top zal boven de 210 km/h liggen, aangezien dat het bereik van de huidige Kodiaq 2.0 TDI met 190 pk is.

Skoda Kodiaq RS 180823-ready-for-its-world-premiere-the-skoda-kodiaq-rs-2

Autosalon van Parijs 2018

De Kodiaq RS, die als vijf- en als zevenzitter komt, wordt voor het eerst op de Autosalon van Parijs getoond, die van 4 tot en met 14 oktober wordt gehouden. Wanneer de Kodiaq RS precies naar Nederland komt, is nog niet bekend.

 

Skoda Octavia RS

Met de Kodiaq RS in het programma biedt Skoda van twee productlijnen een RS-uitvoering. Op basis van de Octavia leveren de Tsjechen de 2.0 TFSI RS met 245 pk benzinemotor.  SKODA_Kodiaq_RS_blue

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.