Autovisie
Autovisie Nieuws 23 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Is een BMW 9 Serie wel aan de orde?

De designbaas van de BMW Group, de Nederlander Adrian van Hooydonk, is trending op internet, want met een algemeen antwoord van de ontwerpchef zorgt voor wat speculaties gezorgd.

bmw-8-serie-gran-coupe-02

Het Engelse AutoCar legde de Nederlander de vraag voor of BMW plannen heeft voor een 9 Serie ofwel een model boven de 7 Serie. Van Hooydonk wordt geciteerd met het standaardantwoord van een manager uit de auto-industrie: “Laat ik het zo stellen, we zullen met de 8 Serie niet stoppen. Natuurlijk is het onze taak om meer ideeën te hebben dan er uiteindelijk gebouwd zullen worden, want als het andersom zou zijn, zou het verkeerd zijn. Wij kijken nu al naar 2021 en verder, zelfs tot 2030. We hebben veel plannen”. De 8 Serie komt ook nog als cabriolet en als Gran Coupé (foto1).

Sedan en SUV

En plannen zijn wat anders dan producten. De voormalige verkoopdirecteur Ian Robertson gaf eerder aan dat BMW geen interesse heeft om met modellen boven de 7 Serie te komen. “We leveren een 6 Serie (inmiddels vervangen door de 8 Serie, red.) in drie carrosserrievarianten en de 7 Serie in twee carrosserielengtes. Daarnaast hebben we een X7-SUV in de pijplijn. Dat is voldoende om het hogere segment te bedienen”, zo liet Robertson in gesprek met Autovisie enige tijd terug weten. Nu Robertson met pensioen is, zou het management de plannen hebben kunnen wijzigen, maar feit blijft dat de grootste groei in het luxesegment komt van SUV’s. De gefortuneerde Chinese autokoper kiest voor een sedan of SUV, niet voor een andere carrosserievorm. De X7 is nu enkele jaren in ontwikkeling en komt volgend jaar op de markt. Een vierdeurs coupé zal de Duitse autobouwer in de hogere klasse bieden in de vorm van de 8 Serie Gran Coupé. Daarboven levert BMW het prestigieuze Rolls-Royce.

bmw_vision_next_100

Elektrische iNEXT

BMW heeft al aangekondigd met een autonoom rijdende auto te komen, die tevens over een elektrische aandrijving zal beschikken. Die luxe limousine zal in de klasse van de 7 Serie worden gepositioneerd. Hij moet na 2020 op de markt komen. Als voorbeeld voor het model dient de concept car iNext, dat ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van BMW werd gepresenteerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.