Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 30 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Skoda Kamiq is een ‘city SUV’

Onder de noemer ‘city SUV’ presenteert Skoda de nieuwe Kamiq. Nu ja, de Tsjechische autobouwer laat de nieuweling nog niet zien. Het merk stuurt twee foto’s van een designschets de wereld in. De SUV zal voor het eerst op de Autosalon van Genève te bewonderen zijn.

Skoda Kamiq a

Met de Kamiq, een naam die eerder deze maand al bekend is gemaakt, breidt Skoda zijn leveringsprogramma uit, want geen bestaand type komt door de komst van de Kamiq te vervallen. Skoda ontwikkelde de auto op basis van de MQB-architectuur, waarvan ook de kersverse Scala gebruik maakt. De Kamiq valt in het B-segment, waarmee hij voor Skoda de instap-SUV vormt.

Skoda Kamiq b

De beelden die nu de wereld zijn ingestuurd geven een goed beeld van het design van Skoda’s compacte SUV. Direct in het oog springen de grille met daarnaast de dubbele lichtunits. De dagrijverlichting bevindt zich boven de verlichting. Een primeur voor Skoda zijn de dynamische knipperlichten. De vijfdeurs en vijfpersoons Kamiq beschikt aan de achterzijde over de enkele jaren geleden ingezette C-vormige lichtunits. Overigens krijgt de Kamiq in navolging van de Scala geen Skoda-embleem achterop, maar het woord Skoda.

skoda-kamiq-new-suv-582932

Meer details laat Skoda in de aanloop naar de publieksonthulling op de Autosalon van Genève 2019 (7 tot en met 17 maart) los.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.