Autovisie
Autovisie Nieuws 13 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Silver Arrow Concept’ naar Pebble Beach

Mercedes-Benz neemt een naar verluidt zeer spectaculaire ‘Silver Arrow Concept’ mee naar Pebble Beach. Het wordt een volledig elektrische racer.

Sneak preview

Designbaas Gorden Wagener geeft in een korte video alvast een sneak preview van het nieuwe studiemodel in de vorm van een subtiele schets. Het design van de racer is duidelijk geïnspireerd op de racers van Mercedes-Benz van de jaren ’30 van de vorige eeuw, zoals de W 25 en de W 196 R.

Gorden Wagener x Pebble Beach

Our Chief Design Officer Gorden Wagener and his team are working on our new showcar for Pebble Beach on 24th August! #MBDesign #eqsilverarrow #SwitchToEQ▶ http://mb4.me/MB_Design

Gepostet von Mercedes-Benz am Donnerstag, 9. August 2018

Submerk EQ

Dat de Silver Arrow Concept een elektrische aandrijflijn heeft, is niet echt een verrassing. Daimler poogt met het model meer bekendheid te creëren rondom het nieuwe submerk EQ. Dit nieuwe submerk focust zich volledig op elektromobiliteit en bijbehorende services. De bandbreedte loopt van elektrische auto’s via wallboxen en oplaadservices tot private energieopslagunits. Mercedes-Benz verkoopt in de toekomst elektrische auto’s onder de naam EQ. De naam staat voor ‘electric intelligence’.

Smart

De eerste EQ-modellen worden al geleverd: de Smart Fortwo EQ en Smart Forfour EQ. Smart levert vanaf 2020 uitsluitend nog elektrische modellen. Mercedes-Benz introduceert in de loop van 2019 de Mercedes-Benz EQ C.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.