Autovisie
Autovisie Nieuws 28 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Seats Cupra wil ook snelle EV’s en zelfs aardgas-modellen brengen

Seats nieuwe sublabel Cupra, dat als zelfstandig merk dient te worden gezien, moet meegaan in de plannen van moedermaatschappij Volkswagen om elektrische modellen te leveren.

seat_ateca_551

Dat geeft de autobouwer aan in gesprek met de Belgische autosite Vroom.be. Volgens sales- en marketingmanager Wayne Griffiths moet het merk wel: “Anders hebben we geen toekomst. Een sportmerk zonder duurzame plannen voor de toekomst is weggegooid geld. Niet alleen bij ons, maar ook in de Volkswagen-groep. Zelfs CNG ligt op tafel.”

cupra_ateca_6

MEER DAN ZOMAAR EEN LOGO

Griffiths heeft de zware taak het publiek uit te leggen dat Cupra niet langer een naamplaatje op een Seat-model is, maar dat het label als zelfstandig merk moet worden gezien. De ‘fabrikant’ zal sportieve modellen voeren en krijgt de autosportactiviteiten van Seat onder zijn hoede. Hoe hoopt u dat klanten naar de nieuwe Cupra-modellen zullen kijken? Griffiths: “Ik hoop dat ze zien dat Cupra meer is dan zomaar een ander logo. De modellen zijn niet voor iedereen weggelegd, en in dat opzicht wel uniek. We willen ook het verschil maken in de gebruikte materialen en de afwerking van het interieur. En het gaat ten slotte niet zomaar om auto’s die sneller de 100 km/h aantikken, maar die de volledige rijbeleving ook op een sportiever niveau brengen.”

Cupra-TCR-001

DESIGNMERK

Maar de vraag is hoe het merk Cupra zich onderscheid van het Cupra-naamplaatje op een Seat? “We willen niet het designmerk of premiumlabel van Seat zijn. We zijn en willen niet als premium worden gezien, want dat past niet bij het karakter van Seat. We zien dat er ruimte is tussen de volumemerken en de premiumlabels. Cupra duikt in dat gat.” seat-cupra-r-2

GELIMITEERD

Cupra presenteert zich op de Autosalon van Genève. De Spaanse autobouwer introduceert daar met de Cupra Ateca, een 300 pk sterke SUV. De autobouwer heeft de auto inmiddels voorgesteld. Het merk heeft tevens een exemplaar gebouwd van de Ibiza en Arona. Hoewel de concepts er productierijp uitzien, is er volgens de fabrikant nog geen groen licht voor serieproductie gegeven. Griffith geeft wel aan dat er gelimiteerde uitgaves zullen volgen, naar voor voorbeeld van de tot 799 stuks gelimiteerde Leon Cupra R.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.