Autovisie
Autovisie Nieuws 14 jun 2020
Leestijd: 1 minuut

Schuurvondst Alfa Romeo Giulia Sprint Speciale – Video

In een schuur in het oosten van het land staat al 42 jaar op één en dezelfde plek een beeldschone Alfa Romeo Giulia Sprint Speciale. Wie redt deze Italiaanse automobiel?

De huidige eigenaren hebben niet meer de tijd en de energie om de prachtige Italiaanse schone een tweede leven te geven. Zij zetten de Alfa Romeo in 1978 in een boerenschuur met als doel de auto te restaureren. Nu wacht de Giulia Sprint Speciale op een andere liefhebber.

Grotere benzinemotor

Alfa Romeo bouwde het bewuste model in 1964. De eerste uit de serie van 1400 stuks zag in 1963 het levenslicht. De Alfa Romeo Giulia Sprint Speciale loste de Giulietta Sprint Speciale af. Hij beschikt onder andere over een grotere benzinemotor. In 1963 kwam de auto op de markt en was tot en met 1966 leverbaar, al bouwde men in het laatste jaar slechts één auto.

Witte kleur

Het door Autovisie gevonden exemplaar verliet in een witte carrosseriekleur de fabriek. Het interieur was een combinatie van blauw met wit. Enkele jaren nadat de auto werd afgeleverd, kreeg de sportcoupé zijn huidige rode kleur. In deze video laten we je uitgebreid de auto zien. Hij moet gezien worden. Want wellicht is er iemand die de schoonheid een liefdevol tweede leven wil geven en zo meer mensen van de Alfa Romeo Giulia Sprint Speciale wil laten genieten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.