Autovisie
Autovisie Nieuws 11 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

SCG 009 Concept is een baby van een Lancia Stratos HF Zero en Ferrari Modulo

Als de iconische Lancia Stratos HF Zero en de Ferrari Modulo samen een baby zouden maken, is dit het resultaat: de SCG 009 Concept. Op dit moment bestaat-ie helaas alleen nog in de dromen van James Glickenhaus.

Mogelijk gaat er al een belletje bij je rinkelen, want James Glickenhaus is de baas van Scuderia Cameron Glickenhaus. Het Amerikaanse bedrijf maakt zeer exclusieve race- en straatauto’s, maar is ook altijd bezig met allerlei andere bijzondere projecten die niet in die categorieën zijn in te delen. Denk bijvoorbeeld aan de Baja Boot met brandstofcel, waarmee ze Elon Musk en z’n elektrische Cybertruck tijdens de Baja 1000 in 2022 willen uitdagen.

Wigvorm

Die auto moet nog gebouwd worden, maar dat weerhoudt Glickenhaus er niet van om alweer bezig te zijn met een volgend project. Op z’n Facebook-pagina deelt hij een digitale afbeelding van de SCG 009 Concept. Veel informatie geeft-ie niet over de auto, maar het lijkt er wel op alsof de Lancia Stratos HF Zero en de Ferrari Modulo uit de jaren ’70 een baby hebben gehad. De wig-vorm, bijna platte voorruit en de bijna gesloten achterste wielkasten doen direct aan beide auto’s denken.

SCG 009 Concept

Zoals gezegd is het nog een concept die (waarschijnlijk) enkel in Glickenhaus’ hoofd bestaat, maar volgens z’n maker gaat er onder het flamboyante koetswerk (opnieuw) waterstoftechniek schuil. Welke invloed dat heeft op de prestaties van de SCG 009 Concept is onbekend, maar z’n creator laat weten dat het model een bereik heeft van ‘New York naar Los Angeles’. Da’s een krankzinnige afstand, want zo’n tocht duurt bijna 50 uur en is net geen 5000 kilometer lang. Knap, al is de vraag natuurlijk of je dat zou willen doen in het koetswerk van de SCG 009. Waarschijnlijk is het juist wel lekker om na elke 100 kilometer even te stoppen voor een tankbeurt, maar dat is volgens Glickenhaus dus niet nodig.

Lancia Stratos HF Zero
ferrari_512_s_modulo_concept_12
Ferrari Modulo

Hoop

Of de SCG 009 Concept er ooit komt, is natuurlijk maar zeer de vraag. James Glickenhaus is een ster in het bedenken van bijzondere voertuigen, maar ze daadwerkelijk bouwen lukt lang niet altijd. Toch hebben hij en z’n bedrijf in het verleden al wel laten zien tot bijzondere dingen in staat te zijn, dus we houden een beetje hoopt. Als er namelijk ook maar iéts van die prachtige Lancia Stratos HF Zero opnieuw wordt gebruikt, staan wij te springen.

Bron: Motor1

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.