Autovisie
Autovisie Nieuws 29 apr 2016
Leestijd: 2 minuten

Rolls-Royce komt met kostbare kofferset

Rolls-Royce komt met een speciale kofferset voor de Wraith. Hij bestaat uit drie tassen, twee trolleys en een tas voor kostuums of jurken. De prijs? Net geen tiende van een hele Rolls-Royce Wraith: 35.000 euro.

Kofferset Rolls-Royce Wraith -7- Autovisie.nl

Maatwerk

Voor dat bedrag koop je een complete Hot Hatch als een Ford Fiesta ST of Peugeot 208 GTi inclusief benzine voor een paar jaar. Toch is in die auto’s minder leder gebruikt dan in deze kofferset. De koffers worden met de hand gemaakt door Bespoke, de speciale maatwerkafdeling van Rolls-Royce. Er is tot in de puntjes over nagedacht, zo zijn de handvaten bijvoorbeeld zo ontworpen dat er altijd een gelijke gewichtsverdeling is en niet een deel van de hand alles draagt.

Kofferset Rolls-Royce Wraith -3- Autovisie.nl
BEKIJK OOK: VIDEO EXCLUSIEF ROLLS-ROYCE DAWN: ’S WERELDS MEEST ULTIEME LUXE CABRIO

Naafkappen

Aangezien de Rolls-Royce Wraith een kofferbak heeft met een inhoud van 470 liter, heeft designer Michael Bryden zich niet in hoeven houden. De set bestaat daarom uit twee flinke trolleys, drie weekendtassen en een tas waar bijvoorbeeld een kostuum of jurk in vervoerd kan worden, zonder dat het kledingstuk kreukt. Die tas heeft ook een speciaal vak voor een stropdas of sjaal. Overigens hebben de trolleys wielen die, net als bij de echte auto, voorzien zijn van naafkappen die altijd het Rolls-Royce logo recht omhoog laten zien, ongeacht de stand van het wiel.

Carbon en aluminium

Zoals je mag verwachten heeft Rolls-Royce vooral veel leder gebruikt bij de productie van de koffers, maar is er voor de frames carbon en aluminium gebruikt, om het gewicht laag te houden. Je kunt kiezen om de tassen en koffers in één kleur leder te nemen of juist twee kleuren te combineren. Alle delen uit de bagageset zijn ook los te koop, maar als je de totale set wilt, vraagt Rolls-Royce een prijs van 28.984 euro. Let wel: vóór belastingen. Inclusief BTW kom je dan uit op net geen 35.000 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.