Autovisie
Autovisie Nieuws 29 jun 2017
Leestijd: 1 minuut

Rolls-Royce Dawn Black Badge is voor de jonkies

De Rolls-Royce Dawn Black Badge kun je in iedere kleur bestellen, als die kleur maar zwart is. De duistere cabriolet – die ‘jongere’ kopers naar Rolls-Royce moet lokken – wordt voorgesteld op het Goodwood Festival of Speed.

rolls-royce_dawn_black_badge_3

Laten we even snel het Black Badge-recept langsgaan. Sinister ogende carrosserie. Check! Nog krachtigere V12. Check! Iets stugger onderstel. Check! Uitlaatsysteem dat de Dawn een vleugje Brian Blessed geeft. Check! Want ja, de Black Badge moet de ‘sportieve’ Dawn zijn. Daarom kreeg zijn 6,6 liter twaalfcilinder er wat pk’s en Nm’s bij. Hij levert nu 601 pk en 840 Nm. Dat was 571 pk en 780 Nm. Hoe snel ‘ie daarmee is? Tss, dat vraag je niet bij een Rolls-Royce.

LEES OOK: ROLLS-ROYCE DAWN – INSPIRED BY FASHION IS EEN MODEPOPJE

Hoe dan ook, Rolls-Royce – dat bekendstaat om zijn ellenlange en ongelofelijk bloemrijke persberichten – wijdt maar liefst 1700 woorden aan de nieuwe Dawn Black Badge. Zo roept het merk onder meer dat de reeds bestaande Ghost en Wraith Black Badge buitengewoon belangrijk gebleken zijn. Ze zijn in het leven geroepen om jongere klanten naar Rolls-Royce te trekken. En daarmee bedoelen ze niet twintigers of dertigers, maar meer veertigers en vijftigers waarschijnlijk.

VIDEO EXCLUSIEF Rolls-Royce Dawn: ‘s werelds meest ultieme luxe cabrio

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.