Autovisie
Autovisie Nieuws 6 aug 2015
Leestijd: 1 minuut

Ripsaw EV2: Darth Vaders persoonlijke rupsvoertuig

De woorden ‘luxe’ en ‘tank’ worden over het algemeen niet in één zin gebruikt, maar Howe and Howe Tech trekt zich daar niets van aan. Het bedrijf claimt met de Ripsaw EV2 de S-Klasse onder de rupsvoertuigen te hebben gecreëerd.

Ze introduceerden het apparaat ongeveer twee maanden geleden, maar blazen nu al hoog van de toren. “Ripsaw EV2 (Extreme Vehicle 2) is één van de meest gewilde high performance luxevoertuigen ter wereld”, overdrijven ze op hun website.

De machine is gebaseerd op de Ripsaw, een onbemande tank die eveneens door Howe and Howe werd ontwikkeld en de afgelopen jaren is geëvalueerd door het Amerikaanse leger, onder meer in Irak.

“De Ripsaw EV2 is het snelste rupsvoertuig ter wereld”

Volgens Howe and Howe is de Ripsaw EV2 het snelste rupsvoertuig ter wereld. Met dank aan een ruim 600 pk sterke 6,6 liter Ford Duramax V8 turbodiesel is het gevaarte in staat om een topsnelheid van zo’n 150 km/h te bereiken.

Goedkoop is de Ripsaw uiteraard niet. De privétank – die prima zou kunnen figureren als Darth Vaders persoonlijke rupsvoertuig in Star Wars – wordt in zes maanden met de hand gemaakt en kost volgens de Howe and Howe-website “enkele honderdduizenden dollars”.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.