Autovisie
Autovisie Nieuws 6 aug 2015
Leestijd: 1 minuut

BMW Z4 GT3 wint laatste race, M6 GT3 neemt stokje over

‘Going out with a bang’, noemen de Engelsen dat. De BMW Z4 GT3 won eind juli tijdens de 24 Uur van Spa-Francorchamps zijn laatste race en mag nu met pensioen. Want de M6 GT3 staat te trappelen om het stokje over te nemen.

En hoe! De 4,4 liter twinturbo V8 van de straat-M6 is volgens BMW licht opgewaardeerd, waardoor de krachtbron niet langer 560 pk, maar 585 pk levert. De grootste slag werd echter gemaakt op het gebied van gewicht, want de M6 GT3 weegt ruim 525 kg minder dan zijn toch wat zwaarlijvige broer (1300 kg voor de GT3 tegenover 1825 kg voor de gewone M6).

“De M6 GT3 is de zuinigste (lees: minst onzuinige) GT-wagen die BMW ooit heeft gebouwd”

Daarbij legt BMW vooral de nadruk op het brandstofverbruik. Het merk beweert dat de M6 GT3 de zuinigste (lees: minst onzuinige) GT-wagen is die het ooit heeft gebouwd. Hoe groot de dorst van de racer is, vertelt BMW er dan weer niet bij. De aanschafprijs van de M6 GT3 ligt op 379.000 euro, exclusief belastingen. De kosten om hem racend te houden, moeten in vergelijking met de Z4 GT3 zo’n dertig procent lager liggen, aldus BMW.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.