Autovisie
Autovisie Nieuws 7 okt 2016

Rinspeed Oasis Concept kan pizza halen

‘(What’s the story) Morning Glory?’ Nou, blijkbaar dat wij een geforceerde verwijzing naar de band Oasis nodig hebben om het nieuwste studiemodel van Rinspeed te introduceren: de zelfrijdende en elektrische (hoe kan het ook anders) Oasis Concept.

rinspeed

Rinspeed noemt de Oasis “het trendy maatje van Star Wars-icoon R2-D2” en schrijft dat het wagentje vrijwel om zijn eigen as kan draaien. In het interieur is een opbergvak aanwezig dat met een code kan worden beveiligd. De autonome Oasis – die begin volgend jaar op de Consumer Electronics Show in Las Vegas wordt onthuld – kan er daarom opuit gestuurd worden om bijvoorbeeld een pakketje of een pizza op te halen.

Radijsjes

De cabine heeft volgens Rinspeed “de ambiance van een moderne woonkamer”. En aangezien de Oasis zelfrijdend is, kunnen de inzittenden zich vermaken met de voorruit, die als televisie- en/of computerscherm kan functioneren. Oh, en bovenop het dashboard heeft Rinspeed een ‘tuintje’ gemonteerd, waarin ruimte is om – en wij citeren – “bloemen of radijsjes” te verbouwen. Juistem.

rinspeed
Reageer op artikel:
Rinspeed Oasis Concept kan pizza halen
Sluiten