Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 28 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Rijk Mengsel: Gadgets voor tijdens het gamen

In de rubriek Rijk Mengsel tippen we je over spullen die petrolheads hebberig maken. Dit deel met gadgets voor tijdens het gamen.

Gamen, de een vindt het niets en de ander kan er geen genoeg van krijgen. Voor autoliefhebbers zijn er de laatste paar jaren allerlei bijzondere game-gadgets uitgekomen, waarin het net lijkt of je echt aan het rijden bent. 

F1 22

Allereerst moet je natuurlijk een spel hebben om te spelen. Voor veel game- en raceliefhebbers is het spel F1 22 een van de leukste racegames. Het spel is al het vijftiende in een reeks en wordt ieder jaar een stukje beter.

Rijk Mengsel, gadgets, huis, autoliefhebbers, gamen
(Afbeelding: Coolblue)

Aan de 2022-versie zijn nieuwe circuits toegevoegd, waaronder Miami International Autodrome. Daarbij is het spel geschikt voor virtual reality, mits je een dergelijke bril hebt. Om de rijervaring zo echt mogelijk te maken, is de manier waarop het weggedrag van de auto wordt doorgegeven aan de gamer veranderd. Meer stuurgevoel dus, alsof je echt in de auto zit.  

www.coolblue.nl// € 65,99 // ★★★★ 

Thrustmaster

Wil je dit stuurgevoel echt ervaren, dan moet je niet een gebruikelijke controller in je hand houden, maar investeren in een stuurwiel. Thrustmasters heeft zo’n stuurwiel, speciaal voor de Ferrari-liefhebber. De controller is een replica van het stuur dat gebruikt werd in de Formule 1 van 2011 en geeft, wanneer je F1 22 speelt, daadwerkelijk feedback door. Echt stuurgevoel dus!

Rijk Mengsel, gadgets, huis, autoliefhebbers, gamen
(Afbeelding: Bol.com)

De schakelflippels zijn gemaakt van geborsteld metaal, waardoor het stuur solide aanvoelt.  

www.bol.com // 174,- // ★★★★ 

 

Playseat

Het juiste spel en een goed stuur in je handen. Dan ontbreekt er nog een belangrijk ding: een goede kuipstoel. Er zijn tal van stoelen voor gamers, bijvoorbeeld deze van het merk Playseat. De stoel is specifiek gemaakt voor Formule 1-games, maar je kunt ‘m natuurlijk ook gebruiken voor bijvoorbeeld Gran Turismo.

Rijk Mengsel, gadgets, huis, autoliefhebbers, gamen
(Afbeelding: Simrace Webshop)

De zitting is gemaakt van kunstleer en moet ervoor zorgen dat je geen bezwete rug krijgt tijdens het urenlang verdedigen van je koppositie. De stoel wordt gemaakt in allerlei kleuren. De Ferrari-rode variant past wel erg goed bij het Thrustmaster-stuur. 

www.simracewebshop.com// 999,- //★★★ 

HTC VIVE Cosmos

Om in de virtuele cockpit van een raceauto te stappen, kun je natuurlijk een mooi groot scherm in je woonkamer ophangen. Maar met een VR-bril lijkt alles nog realistischer. Het scherm draait mee met al je bewegingen doordat de headset die nauwkeurig in de gaten houdt.

(Afbeelding: Coolblue)

Wil je even uit de virtuele wereld stappen, omdat er bijvoorbeeld een postbode aanbelt, dan hoef je de headset niet af te zetten. Je kunt het oogbedekkende scherm makkelijk omhoogklappen. Let wel, deze bril is alleen geschikt voor gamers met een pc. Op consoles en smartphones werkt deze bril niet.   

www.coolblue.nl// €599,- //★★★★ 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.