Autovisie
Autovisie Nieuws 28 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Richtprijs Aston Martin DBS Superleggera

Mocht James Bond uitkijken naar een nieuwe dienstauto, dan heeft Aston Martin een passend antwoord klaar. De DBS Superleggera. Voor zo’n 350.000 euro mag de geheim agent zich bij de lokale Aston Martin-dealer melden.

 

Een definitieve prijs is er nog niet. De fabriklant heeft de auto nog niet gehomologeerd. Het is dus afwachten wat de CO2-uitstoot wordt. En in Nederland is de belasting op een auto afhankelijk van de emissiewaarde. De definitieve prijs wordt spoedig bekend, aangezien de productie al binnen twee maanden start.

Carbon fibre

In de basis is de DBS Superleggera een flink onder handen genomen DB11. Hij heeft dezelfde aluminium architectuur, portieren, interierruimte en bagagevolume. Verder is alles aangepast. De carrosserie is nu van carbon fibre vervaardigd en iets verbreed om plaats te bieden aan de 21 inch lichtmetalen wielen en vergrote (carbon keramische) remschijven.

LEES OOK: Aston Martin DBS Superleggera is lekkere sportversie DB11

Plus 95 pk

De 5.2 V12-motor is door een hogere turbodruk en verbeterde ademhaling met 95 pk opgevoerd tot 725 pk. Het instelbare onderstel en de aerodynamica zijn herzien om de DBS tot een super GT te maken. GT staat voor Gran Turismo, wat betekent dat als Bond een achtervolgingsscene moet inzetten, hij voorzien is van een 2+2-sportcoupé met een uitstekend prestatieniveau (top 338 km/h, sprint 0-100 km/h 3,6 tellen), een luxe aankleding en een comfortabele zitpositie.

LEES OOK: NAAM VANQUISH KEERT SPOEDIG TERUG

Uitlaatklanken

De DBS Superleggera vormt het topmodel van het gamma. De krachtige uitlaatklanken kunnen eventueel gedempt worden door van rijprogramma te wisselen. Superleggera is Italiaans voor lichtgewicht, maar ondanks dat de DBS 72 kg lichter is dan de DB11 is het met 1693 kg nog een zwaargewicht. 

Rechtervoet

De productie gaat eind deze zomer van start en dat is op tijd voor de nieuwe James Bond-film. Of de geheim agent ook daadwerkelijk een DBS onder zijn rechtervoet krijgt, is nog niet bekend. Wat de sportcoupé moet gaan kosten evenmin. Volgend jaar wordt een open variant voorgesteld. Deze Volante gedoopte uitvoering beschikt over een vol-automatisch werkende softtop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.