Autovisie
Autovisie Nieuws 18 nov 2016
Leestijd: 2 minuten

Rezvani Beast Alpha haat krappe parkeergarages

De Rezvani Beast Alpha is zo’n auto die je schuin over twee parkeervakken moet parkeren. Want die deuren – Rezvani noemt ze ‘sidewinder doors’ – zijn niet alleen goed voor blikken van omstanders, maar ook voor blikschades door te dichtbij staande auto’s.

rezvani+beast+alpha+doors+2

De Beast Alpha is min of meer de dichte variant van de Rezvani Beast. De machine wordt aangedreven door een 500 pk sterke 2,4 liter viercilinder turbomotor van Acura. Hij gaat daarmee in 3,2 seconden naar 96 km/h (100 mph), wat 0,5 seconden langzamer is dan de 136 kg lichtere Beast (die een 2,4 liter viercilinder met compressor heeft). Wat overigens niet betekent dat de Beast Alpha zwaar is. De coupé – met een uitneembaar dakpaneel – weegt niet meer dan 885 kg en heeft een topsnelheid van ruim 280 km/h (de Beast haalt ‘slechts’ 265 km/h).

“De Beast Alpha – met een uitneembaar dakpaneel – weegt niet meer dan 885 kg”

Onderhuids maakt de Beast overigens gebruikt van het platform van de Ariel Atom, terwijl de Beast Alpha een aluminium chassis van Lotus heeft. Zijn ‘sidewinder doors’ schuiven naar buiten en naar voren, wat de instap niet heel makkelijk lijkt te maken (onder meer door de hoge dorpel). Binnenin de nieuwste Rezvani is het een kale bedoening, al bekleedt de Amerikaanse fabrikant het binnenste met leer en Alcantara. Andere ‘luxe’ toevoegingen zijn airconditioning, airbags en een audiosysteem dat Apple CarPlay en Android Auto ondersteunt.

LEES OOK: REZVANI BEAST X – MET DE X VAN EXCESSIEF EN EXORBITANT

In de Verenigde Staten kost de Beast Alpha zo’n 200.000 dollar (omgerekend ruim 188.000 euro). De ‘gewone’ Beast is nog steeds leverbaar, onder andere als de twinturbo Beast X, die meer dan 700 pk uit zijn 2,4 liter Acura-motor haalt en in 2,5 seconden van stilstand naar 96 km/h gaat. De Beast X is, net als de Beast en Beast Alpha, leverbaar met een handgeschakelde zesbak of een sequentiële automaat.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.