Autovisie
Autovisie Nieuws 23 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Review miniatuuruitgave Mercedes 300 SL AMG 1/18

Dit is zonder twijfel een van de meest excentrieke Gullwings ooit. Hij zag in 1974 het levenslicht toen een klant zijn 300 SL bij AMG bracht. Met dank aan schaalmodellenfabrikant Ottomobile komt de bizarre creatie weer onder de aandacht.

De kans is erg klein dat je zonder de tussenkomst van Ottomobile de 300 SL AMG op je netvlies had getoverd. Het is namelijk een eenmalige actie van AMG geweest. Hij is gebouwd op basis van een 300 SL uit 1957. Kijkend naar de coupé mag het duidelijk zijn dat de gefortuneerde opdrachtgever een wel heel speciale 300 SL wenste. AMG was op dat moment bekend en berucht om zijn creaties op Mercedes-basis. Welnu, de 300 SL valt als AMG-uitmonstering in dat rijtje roemruchte excentriekelingen.

Designbaas Mercedes: ‘Nieuwe SL in de geest van 300 SL’

Verhoogde oplage 1999 stuks

Wie hem dus niet was vergeten was Ottomobile, dat de 300 SL AMG uit de schaduw haalde en er een miniatuurversie van maakte. Otto verkleinde de uitgave precies 18 maal en verhoogde de oplage van het oorspronkelijke model met 1999 stuks. De complete productie van het schaalmodel is zo goed als vergeven, maar toch brengen we graag de auto bij je onder de aandacht. Waarom? Omdat het zo’n bijzonder model is. Tegelijkertijd nemen we ook de verkleinde uitgave onder de loep. Hoe goed is het kopie? Het antwoord krijg je van Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen.

Nog een AMG Gullwing

Hij gaat niet alleen terug naar 2019 voor het introductiejaar van het 1/18-model, hij reist ook af naar 1974 toen AMG de 300 SL de werkplaats uitreed. Weet je dat het niet de enige 300 SL is die ooit bij AMG in de werkplaats stond? Jaren later bouwde Mercedes-AMG, dat voortkomt uit een overname van AMG door Mercedes-Benz, een kopie van de beroemde vleugeldeur-sportwagen. Die auto beschikte over moderne techniek met een toen actuele motor. Zou Ottomobile ook van dat model weet hebben?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.