Autovisie
Autovisie Nieuws 18 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Renault vervangt RS Line, te beginnen bij de verse Renault Austral

Binnen de Renault-familie staan de letters RS voor Renault Sport, maar die aanduiding is geschiedenis sinds er een nieuwe topman bij Renault actief is. De sportieve modellen en de autosportactiviteiten dragen voortaan de naam Alpine. En dus krijgt ook RS Line een opvolger. De Austral heeft de primeur.

Het ligt voor de hand om RS Line te vervangen door Alpine Line, maar die voorspelbaarheid is Renault uit de weg gegaan. De fabrikant heeft een team samengesteld die een nieuwe naam mocht bedenken. En die kwamen verder dan Alpine Line. De definitieve naam? Esprit Alpine. En zo krijgt het sport getinte uitrustingsniveau de naam Esprit Renault. renault austral

Exclusieve kleurstelling

De Esprit Alpine-versie debuteert op de eveneens kakelverse Austral. Het niveau staat voor een exclusieve designkleurstelling en aankleding, maar niet voor enkele technische aanpassingen die je bij het label Alpine zou verwachten. Kenmerkend voor de Austral als Esprit Alpine is de carrosseriekleur. De tint ‘Satin Schist Grey’ is exclusief voor de Esprit Alpine. Het is overigens de introductiekleur voor de C-SUV. Hij is voorzien van een satijnen afwerkingslaag, die het midden houdt tussen glans en mat.

Diversiteit aan kleuren

Kenmerkend voor de uitvoering is tevens een in contrasterende kleur gespoten dak, waarvan de kleur Starry Black (zwart dus) is gedoopt. Om niet nog meer contrast in de kleurstelling van de Austral te brengen, voorziet Renault de Esprit Austral van raamsierlijsten in Black High Gloss waar normaliter voor chroom wordt gekozen. De dakdragers zijn overigens in Black Satin uitgevoerd, waardoor het kleurenpalet op vier tinten uitkomt. Naast de specifieke kleurstelling behoort ook een exclusief wielontwerp tot de bijzondere aankleding van de Esprit Alpine. Voor de Austral is gekozen voor 20 inch wielen in zogeheten Daytona-design. De aluminium wielen zijn zwart diamantgeslepen met een glanslaag. renault austral

Wybertje

De voor de koets gebruikte lakkleur wordt ook aan de voorzijde gebruik voor de horizontale verbindingsbalk tussen de lichtunits. De verschillende Renault-logo’s, zoals op de achterzijde en wielen kennen ook een eigen afwerking, om het afwijkende karakter van de Esprit Alpine te onderstrepen. De uitvoering krijgt overigens extra logo’s mee. Niet het bekende Renault-wybertje, maar de A-badge met ‘spirit’-embleem voorzien van de tekst ‘Esprit Alpine’.

Alpine Blue

De Esprit Alpine-aankleding beperkt zich niet tot de buitenzijde. Binnenin voorziet Renault het topmodel van alcantara-bekleding met zitdelen in een structuur die doet denken aan koolstofvezel. In de hoofdsteun is Alpines A-embleem verwerkt, uitgevoerd in de Alpine Blue-kleur. Diezelfde beroemde kleur gebruikt Renault ook voor de stiksels van de stoelen, al zit er ook een blauw-wit-rode vlag in de naden aan de binnenkant van de stoelen verwerkt. De Franse vlag zit ook subtiel in het met Nappaleder beklede stuurwiel. Renault voert het Alpine-embleem op meerdere plekken in het interieur door, zoals in het touchscreen en op de dorpelsierlijsten.

Clio RS Line

RS Line blijft

Of alle Esprit Alpine-versies volgens hetzelfde recept worden aangekleed, geeft de fabrikant nog niet aan. De Austral heeft de primeur. Andere nieuwe types volgen, maar allemaal gebaseerd op nieuwe of vernieuwde producten. De fabrikant geeft aan dat de RS Line wordt uitgefaseerd en niet per direct wordt geschrapt. Renault levert momenteel onder andere de Clio en Arkana als RS Line.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.