Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 20 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Renault Sport wacht nog even met Zoe RS, maar hij komt zeker

Renault Sport komt zeker met een RS-uitmonstering van de elektrische Zoe. Een prototype bestaat en draait al warm. Echter, de techneuten wachten op een accupakket met een grotere capaciteit, want wie vol gas met de elektrische hot hatch rijdt, heeft binnen een mum van tijd zijn accu’s leeggereden.

renault-zoe

Testbaan

Op de testbaan van Renault stond de Zoe RS na veertien minuten met een lege batterij, verklapt een medewerkers van de fabrikant aan het Engelse automagazine AutoCar. Het accupakket is het enige struikelblok voor de Zoe RS. Wanneer er een batterij in komt te hangen met een grotere capaciteit, krijgt het project zeker groen licht. Volgens de mannen van RS komt er voor de Zoe ook daadwerkelijk een groter accupakket beschikbaar. Naar verluidt zou de Zoe later dit jaar over een nieuwe batterij gaan beschikken.

LEES OOK: NORDSCHLEIFE-BOCHT SLOOPT MENIG RENAULT MEGANE RS

Waardig lid

Renault Sport ziet de Zoe RS als een waardig lid van de RS-familie. Het prototype toont aan dat de snelle versie vlot accelereert en een goede balans heeft ondanks het gewicht van het accupakket. het onderstel zou aangepaste componenten van de Clio RS krijgen. Het project ligt momenteel stil, maar is volgens de bronnen van AutoCar zeker niet afgeschoten.Renault Zoe a

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.