Autovisie
Autovisie Nieuws 6 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Renault Twingo GT krijgt 110 pk

Met het verdwijnen van de vorige generatie Twingo, verdween ook de 133 pk sterke Twingo RS. Deze nieuwe Renault Twingo GT is niet zijn directe opvolger, maar toch wordt de stadsauto er een stuk sportiever mee.

110 pk

Grotere wielen, extra luchtinlaten en een dubbele uitlaat, waar hebben we dat eerder gezien? Juist, bij de Brabus Smart Forfour. Je kon erop wachten eigenlijk, want de twee auto’s zijn volledig samen ontwikkeld. De Renault Twingo GT krijgt dezelfde  0,9 liter driecilinder turbomotor, die een koppel produceert van 170 Nm. In de Twingo levert hij echter één hele pk meer, voor een totaal van 110 pk. De vierdeurs Smart gaat ermee in 10,5 tellen tellen naar de 100 km/u, de Twingo waarschijnlijk ook.

LEES OOK: SMART BRABUS IS MEER SHOW DAN GO

Twingo GT

Voor Renault Sport is het niet genoeg om er een ‘RS’-label op te plakken, vandaar dat hij GT gaat heten. Toch blijft het niet alleen bij een snellere driecilinder: de ophanging is aangepast, net als de stuurbekrachtiging. Verder laat de ESP iets meer toe dan in een standaard Twingo. De GT wordt leverbaar in vier verschillende kleuren, waaronder dit nieuwe oranje, dat de Fransen ‘Piment Orange’ hebben gedoopt. Daarnaast is hij verkrijgbaar in wit, grijs en zwart.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.