Autovisie
Autovisie Nieuws 13 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Renault Mégane R.S. is heet en breed

In de afgelopen maanden waren er bij Renault nog meer informatielekken dan bij het Witte Huis van Donald Trump. We hebben deze Mégane R.S. dus al van alle kanten gezien. Maar dat maakt hem nog niet minder lekker.

renault_megane_r-s

En die kanten zien er aantrekkelijk uit. De Renault Mégane is al een knapperd, maar door de R.S.-behandeling kreeg hij er wat ruige stoppeltjes bij. In de vorm van die typische geblokte verlichting op de neus, maar ook door de agressiever ogende aero, zijn grote lichtmetalen wielen en zijn verbrede carrosserie (6 centimeter voor en 4 centimeter achter).

Mégane R.S. Trophy

Achter de ‘wybert’ ligt de 1,8 liter viercilinder turbo uit de Alpine A110. In de Mégane R.S. is die echter flink sterker. Hij levert 280 pk en 390 Nm (252 pk en 320 Nm voor de Alpine) en zelfs 300 pk en 400 Nm in de Mégane R.S. Trophy, die pas in 2018 op de markt komt. De ‘gewone’ Mégane R.S. is er als Sport en iets harder afgestelde Cup. Hij is leverbaar met een handgeschakelde versnellingsbak of een EDC-automaat met dubbele koppeling.

Vierwielsturing

Standaard heeft de Mégane R.S. een Torsen-sperdifferentieel, Brembo-remmen en het van andere Renaults bekende 4Control-onderstel met vierwielsturing. Leuke toevoeging; De Franse hot hatch heeft een telemetriesysteem aan boord. Met deze zogenoemde R.S. Monitor kunnen rondetijden worden opgeslagen en rijprestaties op een circuit worden geanalyseerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.