Autovisie
Autovisie Nieuws 13 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Porsche Cayenne Turbo: Hallo, daar zijn we weer!

Waarom heeft Porsche de Cayenne Turbo nu pas onthuld en niet twee weken geleden? Simpel! Spreiden van de publiciteit. Want die Turbo… Die was er echt al wel toen de Cayenne op 29 augustus werd gepresenteerd.

porsche_cayenne_turbo_69

En een nieuwe Porsche Cayenne Turbo is agendanieuws natuurlijk. Het model die je wist dat zou komen. Dus gelijk maar naar de specs. Voorin de Turbo ligt een 4,0 liter twinturbo V8 met 550 pk en 770 Nm. Dat is dezelfde motor als in de Panamera Turbo. In zijn normale vorm gaat de Cayenne ermee in 4,1 seconden naar 100 km/h. Met het optionele Sport Chrono-pakket snoept de Turbo daar nog 0,2 seconden vanaf. De topsnelheid van de geblazen Cayenne ligt op 286 km/h.

Actieve achterspoiler

Kun je een Cayenne Turbo van de buitenkant herkennen? Jazeker! Er staat natuurlijk ‘Cayenne Turbo’ achterop (of niet, als je dat wilt) en hij heeft een wat meer geblokte grille, vier uitlaatpijpen en een in carrosseriekleur gespoten onderzijde. Daarbij staat hij op grote 21 inch lichtmetalen wielen en heeft Porsche boven de achterruit een actieve spoiler toegevoegd. Die floept bijvoorbeeld omhoog voor meer luchtweerstand als de bestuurder flink in de ankers gaat. De nieuwe Cayenne Turbo is er vanaf december en kost dan minimaal 204.300 euro.

Porsche Cayenne houdt zich aan de evolutietheorie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.