Autovisie
Autovisie Nieuws 21 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Renault Koleos volledig in het nieuw naar Peking

De nieuwe Renault Koleos debuteert volgende week op de autoshow van Peking. Het wordt een volledig nieuw model die op meer dan tachtig markten verkocht gaat worden.

Renault Koleos - Autovisie.nl

De Koleos wordt de nieuwe top-SUV van Renault. Hij deelt zijn platform met de Espace, Talisman en Scénic, maar ook met de Kadjar, terwijl hij wel duidelijk een maat groter is dan die auto. De Kadjar is er alleen als vijfzitter, wat ruimte biedt voor Renault om de Koleos ook als zevenzitter te leveren. Sowieso heeft Renault veel werkt gemaakt van de interieurruimte.

Techniek

De meeste techniek van de Koleos wordt al geleverd in andere modellen van het merk. Een driecilinder verwachten we niet voor de auto, maar reken wel op de 1,6 liter turbo benzinemotor en de 1,6 liter dieselmotor in meerdere configuraties. Kortom, de motoren van de Talisman en Espace. De nieuwe D-segment SUV van Renault moet ook offroad behoorlijk kunnen presteren. De bodemvrijheid is groter dan die van alle andere modellen van het merk.

China

Renault trekt op 25 april het doek van de nieuwe Koleos op de autoshow van Peking. De keuze voor China is niet vreemd, want het merk heeft net een grote fabriek in het land neergezet. De Koleos moet naast China nog in 79 andere landen op de markt komen.

Renault Koleos - Autovisie.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.