Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 14 mrt 2017
Leestijd: 1 minuut

Er komt mogelijk een Range Rover Velar SVR

Het management van Land Rover sluit niet uit dat er van de fonkelnieuwe Range Rover Velar een SVR-uitmonstering komt. Wanneer die snelle SUV wordt onthuld, is echter niet bekend.

Special Vehicle Operations, kortweg SVO, is verantwoordelijk voor de snelle uitvoeringen van Jaguar en Land Rover, zoals de Range Rover Sport SVR. Mark Stanton, topman van de dochteronderneming, ziet een snelle versie van de Range Rover Velar wel zitten. “Waarom niet?”, zegt hij. “We kijken naar alle mogelijke modellen, want de markt voor snelle, luxe SUV’s groeit nog steeds.”

400+

Met de Velar richt Land Rover duidelijk het vizier op de Porsche Macan. Een SVR-uitmonstering helpt de productlijn om tegen de sportief getinte SUV te strijden. De fabrikant heeft al een krachtbron voor de vijfpersoons Velar klaar staan om tot een SVR te komen. De 3.0 V6-turbomotor levert nu in de krachtigste configuratie 380 pk, maar voor de Jaguar F-Type wordt er inmiddels al 400 pk uitgehaald. Daarmee is het vermogensplafond voor de krachtbron nog niet bereikt.

Orders

Mocht Land Rover een Range Rover Velar SVR aankondigen, dan zal dat niet op korte termijn zijn. De fabrikant heeft net de productie van de reguliere types opgestart en beschikt naar eigen zeggen over voldoende orders om de Velar de komende maanden te produceren.

SVR-programma

Het modellengamma van Jaguar kent ook al een SVR-uitvoering. Op basis van de F-Type levert de autobouwer een 550 pk sterk topmodel, waarvoor SVO verantwoordelijk is. Hetzelfde blok hangt in de Range Rover Sport SVR.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.