Autovisie
Autovisie Nieuws 6 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Bijzondere Range Rover SV Coupé kost bijna vier ton

Veertien jaar na de Range Stormer Concept introduceert Land Rover eindelijk een driedeurs Range Rover. De SV Coupé wordt in een oplage van 999 stuks gebouwd. In Nederland gaat hij minimaal 390.000 euro (!) kosten.

range_rover_sv_coupe

Daarmee is de SV Coupé dus 100.000 euro duurder dan de Range Rover 5.0 V8 Supercharged SVAutobiography LWB en de Bentley Bentayga W12. Hij is uitgerust met de bekende 5,0 liter V8 met supercharger (565 pk en 700 Nm), waarmee hij in 5,3 seconden op 100 km/h zit en een top haalt van 266 km/h. De SV Coupé is daarmee niet de snelste Range Rover. Dat is de Range Rover Sport SVR, die een vmax van 280 km/h heeft.

Frameloze ramen

Hij wordt gebouwd door Special Vehicle Operations (SVO) en is niet zomaar een Range Rover die door midden is gehakt en daarna weer aan elkaar is gelijmd. Alle panelen zijn anders, behalve de motorkap en het onderste deel van de achterklep. De SV Coupé heeft bovendien frameloze ramen in de portieren en andere ventilatieroosters op de flanken. In het interieur is de luxe opgeschroefd van ‘overdadig’ naar ‘buitensporig’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.