Bart Oostvogels
Bart Oostvogels Nieuws 2 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

Range Rover Evoque Convertible ‘Edition Draadsculptuur’

Land Rover werkt al geruime tijd aan de ontwikkeling van de Range Rover Evoque Convertible. Op de Los Angeles Auto Show in november beleeft de onthoofde Evoque zijn werelddebuut. Heel lang wachten is dus niet meer nodig.


Voor de officiële onthulling hoopt Land Rover liefhebbers van de Evoque Convertible op te warmen met zes kleurrijke aluminium draadsculpturen waarmee het lijnenspel van het model wordt verklapt. Heel nieuw zijn die sculpturen niet, want hetzelfde deed Land Rover in 2011 toen de Range Rover Evoque werd gepresenteerd. De draadsculpturen zijn met computertechnologie gemaakt. Saillant detail is dat zelfs de wielen, stoelen en achterbank in het driedimensionale ontwerp zijn meegenomen.

“Een échte verrassing zal het uiterlijk van de Range Rover Evoque Convertible niet zijn”

Een échte verrassing zal het uiterlijk van de Range Rover Evoque Convertible niet zijn. Inmiddels hebben we al verschillende prototypes gezien, waaronder een realistische concept car in 2012. Die was overigens nog wel gebaseerd op de eerste Evoque. Inmiddels is het model gefacelift. De Evoque Convertible profiteert daardoor van dezelfde vernieuwingen, waaronder een opgewaardeerd interieur en nieuw bumperwerk.

Land Rover baseert de vierzits Evoque Cabriolet op de driedeurs carrosserievariant. Het coupédak maakt plaats voor een volledig elektrisch bedienbare softtop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.