Autovisie
Autovisie Nieuws 12 apr 2017
Leestijd: 1 minuut

Qoros K-EV is onderhuids een Koenigsegg

Deze Qoros K-EV Concept is nogal een internationale aangelegenheid. Qoros is een joint venture tussen het Chinese Chery en de Israëlische (well, duh!) Israel Corporation. De K-EV Concept zelf is in samenwerking met het Zweedse Koenigsegg ontstaan.

Qoros is vrij onduidelijk over de K-EV en roept alleen dat het model dezelfde elektrische aandrijflijn heeft als de Koenigsegg Regera. We gaan er dus vanuit dat de concept car alleen de drie elektromotoren (710 pk) van de Zweedse supersportwagen heeft en niet de 1150 pk sterke twinturbo 5,0 liter V8.

“Wonderwel beweert Qoros dat de K-EV in 2019 in deze vorm geproduceerd gaat worden”

Volgens Qoros worden toekomstige productiemodellen van het merk uitgerust met de nokkenasloze motoren die Qamfree – een zusterbedrijf van Koenigsegg – momenteel in ontwikkeling heeft. Wonderwel beweert Qoros ook dat de K-EV in 2019 in deze vorm geproduceerd gaat worden. Iets wat ons nogal sterk lijkt, gezien het overduidelijke conceptkarakter van de K-EV.

LEES OOK: KOENIGSEGG REGERA IN HET GROEN IS ZOWAAR STIJLVOL

Op de afbeelding is het niet te zien, maar de Qoros K-EV heeft bijzondere deuren. Aan de bestuurderskant opent het portier als een vleugeldeur, terwijl aan de andere kant een portier is gemonteerd die conventioneel open kan of als schuifdeur. De achterpassagiers klimmen dan weer in de cabine via twee schuifdeuren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.