Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 1 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

PSA schuift met productie Opel Grandland X en Peugeot 5008

De aanhoudende vraag naar SUV’s en de komst van een nieuwe speler heeft PSA Groupe doen besluiten met de productielocaties van zijn verschillende producten te gaan schuiven. Zo zal de bouw van de Opel Grandland X worden verplaatst naar Duitsland.

Opel Grandland X - Autovisie.nl

Opel zal de Grandland X binnenkort in de fabriek in het Duitse Eisenach gaan maken. Eerder liet PSA al weten dat vanaf 2019 ook de Mokka X in die faciliteit gebouwd gaat worden. Door de verhuizing van de Grandland X van Frankrijk naar Duitsland, komen in Sochaux productieplaatsen vrij. PSA vult die op door de Peugeot 5008 in de fabriek te gaan maken. Peugeot maakt de 5008 op dit moment in Rennes. Voor Rennes neemt de Citroën C5 Aircross de vrijgekomen plekken op de productielijn in. Citroën hoopt op jaarbasis 110.000 stuks van de C5 Aircross te kunnen maken. Vanuit Rennes zullen met de C5 Aircross 91 markten worden bediend. De bouw van de vijfpersoons SUV start binnenkort. De auto komt eind dit jaar op de markt. Citroën verwacht in maart 2019 de volledige productiecapaciteit voor de C5 Aircross te kunnen benutten. autovisie-peugeot-5008-vergrootglas

Kwart miljoen

De genoemde Peugeot 5008, Opel Grandland X en Citroën C5 Aircross zijn broedermodellen. Tot de familie behoren ook de Peugeot 3008 (het op een na best verkochte model van het merk) en de DS 7 Crossback. In het eerste kwartaal van 2018 wist het concern ongeveer 250.000 stuks van het kwintet in Europa te verkopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.