Autovisie
Autovisie Nieuws 1 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Topvrouw Smart stapt op, opvolger nog niet bekend

De altijd vriendelijke en uiterst toegankelijke Annette Winkler legt haar functie als CEO van Smart neer. Bovendien staakt ze haar werkzaamheden voor het Daimler-concern. Ze werkt al 23 jaar voor Daimler.

18a0433

De 58-jarige Winkler blijft aan Mercedes-Benz verbonden. Ze stapt in de supervisory board van Mercedes-Benz South Africa. Haar laatste werkdag voor Smart zal op 30 september van dit jaar zijn. Naar een opvolger wordt gezocht. De nieuwkomer zal pas op 1 oktober 2018 zijn functie innemen, stelt Daimler.

Zie ook: review smart fortwo electric

Volgende generatie

In een officiële verklaring geeft Winkler aan dat een van de verantwoordelijkheden van een topfunctionaris is dat de persoon op het juiste moment de leidende positie aan de volgende generatie overdraagt. En dat moment is nu gekomen. Smart wordt een mobiliteitsbedrijf met volledig elektrisch aangedreven voertuigen en de fabriek in het Franse Hambach zal ook modellen voor Mercedes-Benz gaan maken. Door mijn eindeloze passie voor Smart en de mensen binnen de organisatie was het geen eenvoudige keuze voor mij. Ik zal altijd een gepassioneerde ambassadeur voor Smart en Daimler blijven.”

Persdame

Winkler is sinds 2010 CEO van Smart. Ze startte binnen het Mercedes-concern in 1995 als hoofd van de communicatie/pers/public relations-afdeling.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.