Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 29 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit kost de Lucid Air Grand Touring in Nederland, goedkoper dan Tesla Model S?

De Lucid Air is een veelbelovende concurrent voor de Tesla Model S. Na de dure Dream Edition is nu ook de prijs van de goedkopere Grand Touring bekend. Komt dit in de buurt van de Model S?

Autovisie dook al eerder in de prijslijst van de de Lucid Air. We kwamen erachter dat de Dream Edition van de Air 222.000 euro kost. Gelukkig zakt dit flinke prijskaartje nu iets.

Dit kost de Lucid Air Grand Touring in Nederland

Alhoewel iets, de Lucid Air Grand Touring is zo’n 60 mille goedkoper dan de Dream Edition. Voor het geld dat je dan – hypothetisch – overhoudt, koop je een Toyota GR86.

Lucid Air, Tesla Model S
(Afbeelding: Lucid)

Om exact te zijn begin de Lucid Air Grand Touring bij 165.000 euro. Hiermee is de elektrische auto nog wel een stuk duurder dan de Tesla Model S.

Deze occasion wil je: Opel Ampera-e, even groot accupakket als Tesla Model S

Maar waarom is die Lucid Air Grand Touring zoveel goedkoper dan de Dream Edition? In plaats van de 1.100 pk die je bij de Dream Edition krijgt, heb je 819 pk onder je rechtervoet – veel meer dan voldoende. Op een volle lading kan je tussen de 783 en 839 kilometer volgens WLTP rijden. De Dream Edition komt met 900 kilometer aan actieradius nauwelijks verder.

Echte Tesla Model S-concurrent moet nog komen

Denk nu niet dat de Lucid Air Grand Touring de goedkoopste is en qua prijs moet concurreren met de Tesla Model S. Er komen namelijk nog twee goedkopere versies van de Air op de markt. Deze uitvoeringen heten de Air Touring en de Pure. Het instapmodel is de Pure. Deze beschikt over 480 pk en een actieradius van een nog steeds 653 km. Let wel, daarbij gaat het om een actieradius volgens de Amerikaanse EPA-cyclus, die nog iets strenger is dan de Europese WLTP. Wat de prijs van de instapper gaat zijn, is nog onduidelijk.

Lucid Air, Tesla Model S
Lucid Air. (Afbeelding: Lucid)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.