Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 31 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Porsche zoekt motorgeluid voor zijn elektrische Mission-E

Hoofdbrekens bij Porsche, want hoe moet een elektrische Porsche Mission-E klinken? Daar wordt momenteel hard over nagedacht.

porsche_mission_e_concept_doorsneeWachten

De topman van de Amerikaanse Porsche-importeur, Klaus Zellmer, spreekt van de ‘big billion dollar’-vraag. “We geven daar nog geen antwoord op”, zei hij tegen Australische media. “We zijn momenteel aan het onderzoeken wat het Porsche-geluid is als dat niet meer uit een uitlaatpijp komt. Maar laten we rustig wachten en zien waarmee wij zullen komen.”

“De pure prestaties, de trekkracht en de acceleratie, dat is allemaal typisch Porsche”

Kunstmatig geluid

Hij geeft vervolgens aan: “Over het algemeen is het gevoel dat je hebt als je in een elektrische sportauto rijdt typische Porsche: de pure prestaties, de trekkracht en de acceleratie. De enige ontbrekende factor is het motorgeluid en daar werken we hard aan.”

LEES OOK: PORSCHE 919 HYBRID MINIMAAL AANGEPAST VOOR 2016

Mission-E

Porsche wil eind dit decennium zijn eerste elektrische auto op de markt brengen. Het model is gebaseerd op de Mission-E concept car, zoals gepresenteerd op de IAA-autoshow in Frankfurt afgelopen september. Het 4,85 meter lange conceptmodel beschikt over twee elektromotoren, die totaal 600 pk produceren. Met een volle acculading zou de Porsche in staat zijn om een actieradius van 500 km te porsche_mission_e_concept_4

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.