Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 31 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Ford gaat op de cross-toer met opgeleukte wagons

Na enkele voorzichtige pogingen heeft Ford eindelijk het licht gezien. De fabrikant gaat hatchbacks en stationwagons voorzien van kunststoffen opsmuk om de modellen een stoere crossover-look te geven. Daarmee volgt Ford bijvoorbeeld Audi en Volvo die dat al jaren doen.

Ford Focus X road

 Plastic

Voor de komende jaren plant Ford zo’n drie van dat soort modellen. Om welke types het gaat, is nog niet bekend. Daarover laat het merk zich nog niet uit. De Focus Wagon zou een van de kandidaten zijn, terwijl ook de Fiesta van de kunststoffen carrosseriedelen, een roofrails en grote wielen kan worden voorzien.

“Voor de komende jaren plant Ford zo’n drie van dat soort modellen.”

 Opgeleukt

Met de opgeleukte modellen haakt Ford in op de trend van crossovers en SUV’s zónder fors in compleet nieuwe crossovers te moeten investeren. Door de elementen als gerestylede bumpers, plastic zijpanelen en ongelakte dakdragers toe te voegen krijgen de modellen al een stoerdere uitstraling. De versies zullen personen aanspreken die de wereld willen doen geloven dat zij een actieve levensstijl te hebben, maar zij willen niet in een hoge, zware en volwaardige crossover of SUV rijden.

LEES OOK:LINCOLN NAVIGATOR CONCEPT: ECHTE ‘NEW YORK GIANT’

In het verleden boden verschillende importeurs al opgehoogde en met plastic sierdelen beplakte hatchbacks en stationwagons aan, zoals de Fiesta Cross en de Focus X-Road.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.