Autovisie
Autovisie Nieuws 24 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Porsche verhoogt productiedoel Taycan

Ondanks dat de productieversie van de Porsche Taycan nog niet aan het grote publiek is getoond, zijn de verkoopverwachtingen van de elektrische sportsedan hoog. Porsche ging er in eerste instantie van uit met 20.000 productieplaatsen toe te kunnen, maar het management verhoogt de capaciteit tot 40.000 stuks.

Porsche Taycan

Dat meldt het Duitse autovakblad Automobilwoche. Volgens de uitgave reageert de directie van de sportwagenbouwer daarmee op de grote belangstelling vanuit de markt. Via de dealers komen al duizenden reserveringen binnen. In Noorwegen is de Porsche-organisatie zelfs gestopt met het aannemen van bestellingen, al worden wel alle gegevens van de geïnteresseerden genoteerd. Liefhebbers dienen 2.500 euro aan te betalen, een bedrag dat de klant terugkrijgt wanneer hij bij nader inzien toch van de Taycan afziet.

LEES OOK: PORSCHE TAYCAN TOT 2021 UITVERKOCHT

Verschillende aandrijflijnen

Porsche toont de productieversie op basis van de concept car Mission-e komende herfst op de IAA-autoshow in Frankfurt. Pas begin 2020 worden de eerste exemplaren afgeleverd. De specificaties van de auto zijn nog niet bekend. Er wordt gefluisterd dat de sportsedan er in verschillende versies met afwijkende configuraties van de aandrijflijn komt. Daarvoor maakt het merk gebruik van de bekend typenamen Carrera en Turbo. Porsche Taycan

Zuffenhausen

Voor het laden van het accupakket zal de autobouwer verschillende laadpalen (11 kW en 22 kW) aanbieden. In het navigatiesystem zullen alle publiekelijke laadmogelijkheden worden opgenomen. Porsche gaat zijn eerste volledig elektrische productiemodel in het Zuid-Duitse Zuffenhausen maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.