Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 24 aug 2020
Leestijd: 1 minuut

Porsche start intern onderzoek naar mogelijk gesjoemel met motoren

Wie dacht dat de beerput voor de Volkswagen Groep wel bijna leeg is, heeft het mis. Porsche is namelijk een intern onderzoek gestart omdat het vermoedt dat er in het verleden illegaal aan motoren is gesleuteld.

Dat melden verschillende media vandaag. Porsche richt zich in het onderzoek om de motoren uit de Panamera en 911, gebouwd tussen 2008 en 2013. De fabrikant vermoedt dat er aanpassingen aan de motoren zijn gedaan nadat deze al waren gekeurd door de Duitse KBA. Om welke krachtbronnen het precies gaat, zegt het merk nog niet.

Dieselgate voor Porsche

Porsche denkt dat er manipulaties aan de hard- en software van de auto’s zijn uitgevoerd. Het zou onder andere gaan op het uitlaatsysteem en de daarbij horende emissiecijfers. Dat klinkt natuurlijk niemand onbekend in de oren, want Dieselgate ging om een vergelijkbare kwestie.

De Duitse sportwagenfabrikant laat weten dat het begin deze zomer aanleiding had om het onderzoek te starten. Toen heeft het ook direct de KBA, de Amerikaanse autoriteiten en officier van justitie in Stuttgart ingelicht. De KBA is inmiddels ook een eigen onderzoek naar Porsche gestart.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.