Autovisie
Autovisie Nieuws 10 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Onder de hamer: Enige straatlegale Porsche 911 GT1 Evolution

Een Porsche 911 GT1 Strassenversion is al zeldzaam (er zijn slechts vijfentwintig stuks van gebouwd), maar deze 911 GT1 Evolution tilt het begrip exclusiviteit naar een hoger niveau.

Porsche 911 GT1

De auto is de enige straatlegale race-911 GT1 die er is. Het apparaat is dus niet een homologatieversie (de Strassenversion) die is omgeturnd tot een racewagen, maar een wedstrijdauto die een kenteken heeft gekregen.

“Op Le Mans leverde het type strijd met onder meer de McLaren F1 GTR en Mercedes-Benz CLK GTR”

Eind jaren negentig begin jaren nul domineerde deze Porsche het Canadese GT Kampioenschap. Van de eenendertig races waarin hij aan de start verscheen, won de 911 GT1 Evolution er dertien.

De Porsche wordt aangedreven door een geblazen 3,2 liter zescilinder boxermotor, die meer dan 600 pk levert (de straatversie had 544 pk). Op Le Mans leverde het type strijd met onder meer de McLaren F1 GTR en Mercedes-Benz CLK GTR.

LEES OOK: NU OFFICIEEL – PORSCHE 911 R IS GT3 RS MET HANDBAK 

Deze unieke 911 GT1 Evolution uit 1997 gaat op 14 mei onder de hamer bij RM Sotheby’s in Monaco. Wie ook maar een kans wil maken om hem te kopen, moet extreem diepe zakken hebben, want het veilinghuis verwacht een opbrengst van ongeveer 3 miljoen euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.