Autovisie
Autovisie Nieuws 10 mrt 2016

AC/DC’s Brian Johnson gehoorschade door autoracen

Brian Johnson, zanger van AC/DC, heeft blijvende gehoorschade en loopt kans om volledig doof te worden. Niet door gillende gitaren of dreunende bassen, maar door zonder gehoorbescherming deel te nemen aan een race. 

Brian Johnson Cars that Rock

Tour gestaakt

AC/DC heeft de tour voor 2016 voorlopig geannuleerd, omdat doktoren nu hebben aangegeven dat Johnson wel eens volledig doof zou kunnen worden. Brian Johnson vertelde al in 2014 op de Amerikaanse radio over zijn gehoorschade. “Natuurlijk heb ik wat gehoorverlies. Dat heb ik in mijn linkeroor. Het komt niet door de muziek, maar ik kreeg het omdat ik te lang in een racewagen zat zonder oordoppen. Ik voelde mijn trommelvlies scheuren, omdat ik mijn oordoppen was vergeten onder mijn helm. Zo is het gebeurd. Muziek had er niets mee te maken.”

Autoliefhebber

Johnson is een groot autoliefhebber en wordt regelmatig gespot in zijn eigen Bentley 4.5 litre Vanden Plas, die hij ‘Thunder Guts’ noemt. Verder heeft hij onder meer een Lola T70, een Ferrari 458, een Rolls-Royce Phantom en een Abarth 500. Afgelopen jaar presenteerde hij het programma ‘Cars that Rock’.

Reageer op artikel:
AC/DC’s Brian Johnson gehoorschade door autoracen
Sluiten