Autovisie
Autovisie Nieuws 25 jan 2018

‘Politie Los Angeles gebruikt zijn dure BMW i3-vloot niet’

De politie in Los Angeles (LAPD) maakte er in 2016 veel heisa over. Het korps voegde, met het oog op het milieu, honderd BMW i3’s toe aan zijn vloot. Helaas blijkt die exercitie op een sof te zijn uitgelopen.

De nieuwszender CBS kwam erachter dat de elektrovloot nauwelijks wordt gebruikt. Het gros van de auto’s heeft maar een paar duizend mijl op de teller, terwijl een aantal niet verder komt dan een paar honderd. Eén i3 haalde zelfs niet meer dan zes mijl per week in de periode mei 2016 tot en met augustus 2017. Nog veel gênanter voor de LAPD is het feit dat de BMW’s door agenten vaak voor persoonlijke ritjes worden gebruikt. CBS volgde bijvoorbeeld een commandant die met een i3 naar een nagelstudio reed voor een manicure.

Groen imago

Volgens Jorge Villegas, LAPD Deputy Chief, mogen de BMW’s alleen voor politiezaken worden gebruikt. Hij zei dat het korps mogelijk misbruik gaat onderzoeken. Jack Humphreville, schrijver van LA Watchdog, denkt dat de LAPD meer geïnteresseerd was in een groen imago dan in het daadwerkelijk nuttig gebruiken van zijn elektrische vloot. De LAPD least zijn honderd i3’s van BMW. Met het contract zou 10,2 miljoen dollar gemoeid zijn, aldus CBS.