Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 10 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Polestar 1 concept voor racegame wordt realiteit

De samenwerking tussen Polestar en EA leidde tot een unieke Polestar 1 die alleen in de game Need for Speed: Heat zou verschijnen. Maar die auto blijft niet uniek voor de virtuele wereld. Er wordt nu namelijk hard gewerkt aan een versie voor de echte wereld.

Polestar wil graag met snelheid geassocieerd worden. Daarom bedacht het jonge automerk dat het een goed idee was om samen te werken met videogame-maker Electronic Arts. Het resultaat van die samenwerking was een bijna onherkenbaar uitgebouwde Polestar 1 die alleen in de game Need for Speed: Heat zou verschijnen. Maar die wagen viel blijkbaar erg in de smaak bij autodesigner Khyzyl Saleem. Hij laat nu namelijk weten dat de fictionele auto realiteit wordt.

Details

De door Saleem getekende auto is niet precies hetzelfde als de in-game bolide. De opvallendste elementen, zoals de enorm brede wielkasten, de tweedelige vleugel en de luchthappers op de motorkap, blijven behouden. Maar Saleem heeft zich voor deze editie van het voertuig vooral gefocust op de details. Denk hierbij aan extra vinnen achter de voorwielen, maar kijk ook naar de voorwielen zelf. Deze hebben een uiterst aparte, in de velg geïntegreerde, turbofan. Hiermee geeft hij de auto een nog agressiever voorkomen.

De heren van het Amerikaanse Sekrit Studios hebben de eer om de in het geel uitgedoste creatie van Polestar te veranderen in de zwarte bolide uit de pen van Saleem. Opmerkelijk aan het hele project is dat de Polestar 1 überhaupt bij Sekrit Studios staat. De auto is namelijk afgelopen augustus in China in productie genomen en wordt later dit jaar pas afgeleverd bij kopers. Het lijkt er in dit geval dan ook zeer sterk op dat Polestar de samenwerking met EA verder aangrijpt om op de SEMA-autoshow in november aanwezig te zijn met een tot showcar omgebouwde 1.

Polestar 1 Need For Speed Heat

Dynamisch

We reden zelf ook met de Polestar 1. Ons viel op dat hij, ondanks z’n hoge gewicht van 2.350 kilogram, heel erg dynamisch rijgedrag vertoont. Een groot deel hiervan is te danken aan het systeemvermogen van 600 pk en 1.000 Nm. Enfin, voor de hele rijervaring kijk je de video hieronder.

 

https://www.instagram.com/p/B3SujySnXG2

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.