Autovisie
Autovisie Nieuws 22 jul 2015
Leestijd: 1 minuut

Polariserende Fiat 500 is ode aan Riva-jacht

Vorige week onthulde Fiat de vernieuwde Fiat 500. Het eerste exemplaar van de nieuwe ‘cinquecento’ is geschonken aan het goede doel, maar niet voordat kunstenaar Stefano Conticelli zich mocht uitleven op de kleine Fiat.

De resulterende auto is geïnspireerd op de luxe jachten van Riva. Delen van de auto zoals de wielkastranden, dorpels, taille en neus zijn bedekt met een laagje fijn bruin leder. Een dun blauw randje zet het leder af tegen de Bossa Nova witte lak van de Fiat. Op de achtersteven van de 500C huist een picknickmandje, zoals ook op sommige originele 500’tjes werd gemonteerd. Tot slot zijn de mahoniehouten spiegelkappen een ode aan de meest iconische Riva boot aller tijden, de uit mahoniehout opgetrokken Aquarama.

“De spiegelkappen zijn een ode aan de iconische Riva Aquarama”

De ‘hate it or love it’-Fiat is geveild tijdens het I Defend Gala in de beroemde, door Carlo Riva gebouwde Riva-tunnel in Monaco, waar ‘s winters houten Riva’s worden opgeslagen. De opbrengst gaat naar de Robert F. Kennedy Foundation, die zich inzet voor betere mensenrechten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.