Autovisie
Autovisie Video 22 jul 2015

Aston Martin DB10 in nieuwste James Bond-trailer

De Aston Martin DB10 in de James Bond-film Spectre heeft ‘a few tricks up her sleave’, zo horen we in de nieuwste trailer. We hadden ook niet anders verwacht.

Toegegeven, in onderstaande promo komen de Aston Martin DB10 (van Bond, James Bond) en de Jaguar C-X75 (van één van zijn tegenstanders) niet heel uitgebreid aan bod, maar wel genoeg om bij onze een Pavlov-kwijlreactie op te roepen. “Magnificent isn’t she”, zegt Q over Bonds nieuwe autospeeltje. “Zero to sixty in 3,2 seconds.”

“Designelementen van de DB10 gaan zeker terugkomen op toekomstige Astons”

De DB10 is door Aston Martin ontwikkeld voor de vierentwintigste Bond-film. Regisseur Sam Mendes onthulde “het eerste lid van de cast” tijdens de perspresentatie van Spectre in december 2014. Aston Martin heeft voor de filmopnamen tien exemplaren gebouwd van de DB10. In productie gaat de auto niet, maar designelementen ervan gaan zeker terugkomen op toekomstige Astons.

Onderhuids staat de DB10 op een verlengd V8 Vantage-platform, terwijl hij in de breedte Aston Martins-supersportwagen One-77 benadert. Voor de aandrijving zorgt de 4,7 liter V8 uit de V8 Vantage, die gekoppeld is aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. En wat zien we in de trailer? Aan de achterkant van de DB10 huist een vlammenwerper.

Spectre gaat op 6 november in première